הלב השני

הקדמה

פעימת דחיסה אחת של הלב שולחת דם אשר מגיע תוך שניות ספורות לכל חלקי הגוף מכף רגל ועד ראש, ומספק לתאי הגוף חמצן ותזונה.

הדם המדולדל בחמצן צריך לעשות את דרכו חזרה ללב, וממנו לריאות, כדי לחדש את מלאי החמצן. הבעיה היא כי הדרך חזרה דורשת יותר כוח מאשר פעימת הדחיסה מסוגלת לספק, מאחר שהדם נדרש לזרום כנגד כוח הכבידה. לבצוע יעיל של המשימה נדרשת פעימת שאיבה של הלב, בתוספת עזרה של משאבת שריר התאומיםהלב השני.

מבנה

שריר השוק מורכב משני שרירים עיקריים: שריר שטוח ורחב Soleus ושריר דו-ראשי Gastrocnemius.

בין שני ראשי שריר ה-Gastrocnemius עובר וריד הנקרא SSV

איך משאבת שריר התאומים עובדת

משאבת שריר התאומים עובדת כאשר אנחנו נמצאים בתנועה. כאשר העקב נוגע ברצפה שריר התאומים רפוי ודם נשאב לתוך הוריד. כאשר העקב מתרומם שריר התאומים מתכווץ, לוחץ על הוריד, השסתום נפתח והדם מוזרם כלפי מעלה.

מגבלות המשאבה

המגבלה המובנית של משאבת שריר התאומים היא חוסר תנועה. כאשר אנחנו יושבים או עומדים זמן רב ללא תנועה גדל החשש להצטברות דם בוורידים, החלשות השסתומים, ובמקרים קשים לאי-ספיקת ורידים (chronic venous insufficiency).

חיזוק שרירי השוק

שרירי שוק חזקים ופעילים חיוניים לבריאות מחזור הדם בוורידי הרגליים. אחת הפעילויות הטובות ביותר לחיזוק שרירי השוק היא הליכה. בכל הזדמנות רצוי לקום מהכיסא להליכה קצרה (לפחות חמש דקות אחת לשעה). אפשר לגוון כמובן בתרגילים יעודיים לחזוק שרירי השוק, כמו למשל כאן.

שימו לב כי יש הבדל גדול בין אימון הרמת עקב ברגל ישרה, לבין הרמת עקב ברגל כפופה.

הרמת עקב ברגל ישרה מפעילה את שריר ה-Gastrocnemius כי הוא רתום בחלקו העליון מעל הברך, בעוד כשמבצעים הרמת עקב ברגל כפופה, שריר ה-Gastrocnemius רפוי, ולכן מופעל שריר ה-Soleus אשר רתום בחלקו העליון מתחת לברך.

פורסם בקטגוריה בריאות, פעילות גופנית, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.